Actualité Internet et DNS

Latest Posts

Fedora RPM specs for pdnsd and dnscrypt-proxy

If you happen to be looking for RPMs for pdnsd and dnscrypt-proxy on Fedora, you can use my RPM specs to build RPMS to install on your Fedora Linux machine. I’ve tested them to work on Fedora 19. The original pdnsd SPEC has a bug that causes rpmbuild to fail and the original dnscrypt-proxy SPEC lacks systemd support, so there’s no service to start and stop.

PDNSD is a basically a local caching proxy.

DNSCrypt proxy allows you to connect to query OpenDNS server and mitigate DNS attacks e.g. when behind the GFW.

https://github.com/jchia/rpm-specs

submitted by Syncopat3d
[link] [comment]

Powered by WPeMatico

Trying to figure out how to link a subdomain to a specific port.

Hey there. I run a minecraft server and I’m having a bit of issues figuring out the best approach to accessing ports using either subdomains or ports at the end of a url.

With both my servers they’re using an SRV record, so those are fine. However, with my admin panel and dynmap page, I can’t seem to get it set up either way.

I’d assumed that I could set up an iframe redirect, but I don’t see this in my Cloudflare DNS control panel. Googling iframe redirect cloudflare brought me to « page rules » but having gone through it, I don’t see anything useful. I can create a redirect but it just leads to the exposed IP address of the server.

I understand that I can create a reverse proxy server, but I am having the issue of not being able to locate the .htaccess file on Ubuntu 14.04 LTS and not understanding how to deal with creating a subdomain correctly at that point.

I’m guessing that I’d have to set up another SRV record and that the reverse proxy would deliver the html as expected? My understanding is that SRV records can’t process HTML and browsers would be incompatible with that information. I’m probably screwing this up very badly.

submitted by PutoGonzalez
[link] [4 comments]

Powered by WPeMatico

DNS at home

Maybe I’m creating my own problem but I’m kind of stuck. I have a handful of hosts at home and a 64 address DHCP block for which I have a TLD setup on a Solaris machine. nslookup from the Windows clients always works (it always asks the primary DNS server, the Solaris machine), but when I have a second DNS server listed sometimes the web browsers don’t properly look up internal hosts (e.g., the router or the printer), I get host name undefined errors. To resolve the problem I removed the secondary DNS server from all the windows clients (one of Google’s public DNS servers) and now everything works. Which would be fine but sometimes I have to take the Solaris machine down and for that time period no web surfing happens and that’s not good for SAF*…

Is it normal behavior for the resolver library (in Windows?) to round robin the DNS servers? When I run snoop on the Solaris box I see queries come in and get resolved, then suddenly nothing and that’s when that client’s web browser returns a host not found, it appears that my DNS server was not queried.

I wanted to setup a secondary name server in house, preferably on the router (if it’s down there’s no surfing anyway) but it doesn’t seem like any of the router firmwares support being a (secondary) DNS server (at least not by default). Am I missing something about the router firmwares? Am I configuring something on my Windows clients wrong?

My router is a NetGear WNR3500L, if I reserve IPs for various hosts and set the Windows client to use the router as a DNS server will it return addresses from names?

*Spouse Acceptance Factor

submitted by uprightHippie
[link] [6 comments]

Powered by WPeMatico

MRW when I set up my own caching server, configure my home router to use it, and wife's Android still hits Time Warner Cable's landing page

WTF?

The router is set to user the caching server and then roll over to OpenDNS. Her phone showed 192.168.1.1 (home router) as the primary and 8.8.8.8 (Google) as the secondary. This was under DHCP settings. I had to switch it to static IP to be able to change the IP settings, but I got it to receive NXDOMAIN again that way.

But how could TWC’s DNS ever still come into the equation???

EDIT: I noticed my lookup server is down. That’s another matter, and looking into it. But still don’t see how that would allow TWC’s stuff to seep in.

submitted by fongaboo
[link] [3 comments]

Powered by WPeMatico